Fietsvriendelijk Edegem

Edegem heeft zijn inwoners heel wat troeven te bieden. Zijn ligging vlakbij metropool Antwerpen is voor veel inwoners een groot pluspunt, maar toch is het een rustige woongemeente, die bekendstaat om zijn natuurrijke recreatiezones en aangename, gezinsvriendelijke sfeer. Door in te zetten op elektrische deelmobilitieit is de gemeente recent nóg wat fietsvriendelijker geworden.

Vlot door het verkeer met de deelbakfiets

In een stedelijke omgeving is de fiets vaak de beste oplossing om ergens te geraken of iets te vervoeren. Omdat niet iedereen het nodige budget of stallingsruimte heeft, installeerde energiecoöperatie ZuidtrAnt een elektrische deelbakfiets op de parking van Opnieuw&Co in Mortsel. De fiets wordt opgeladen dankzij de zonnepanelen op het dak van de stalling en kan makkelijk gereserveerd worden via de gebruiksvriendelijke app Partago, die ook dient voor de elektrische deelwagens in de zuidrand van Antwerpen. De coöperanten van Partago of ZuidtrAnt kunnen dus vrij kiezen of ze opteren voor een elektrische deelwagen of een deelbakfiets. Zo hoeven ze zelf geen investeringen te doen en staat hun wagen of fiets niet stil in de garage.

Focus op de fiets

Edegem ontpopt zich steeds meer tot een echte fietsgemeente. Volgens een onderzoek van De Standaard vindt 65% van de inwoners dat het een gemeente is waar er nog veilig gefietst kan worden. Bovendien blijft de gemeente verder investeren in goede fietsinfrastructuur, zoals de nieuwe fietsverbinding tussen Fort 5 en de R11. Deze fietsdoorgang is een samenwerking tussen de gemeentes Edegem en Mortsel, Opnieuw&Co en de woonwijk Minerve. De Maria Propstraat, vernoemd naar de echtgenote van Lieven Gevaert, de medestichter van de huidige Afga-Gevaert Group, omvat een fietspad met vleermuisvriendelijke verlichting en groenstrook. Onder het fietspad lopen de buizen van het warmtenet van de nieuwe woonwijk Minerve.

Aangename fietsomgeving

Door de nieuwe deelbakfietsen wordt functioneel fietstransport voortaan een makkelijke keuze, maar de rustige omgeving en de fortengordel rond Edegem nodigen ook uit tot aangename fietstochtjes. Enkele tips:

[sharethis-inline-buttons]

Een greep uit het aanbod

Minerve: project van een B Corporation

Minerve: project van een B Corporation

Minerve is één van de projectontwikkelingen van Revive. Mede daardoor zijn onze inspanningen op vlak van maatschappij, duurzaamheid en ecologie geen lege woorden. Voor zijn duurzame en transparante aanpak werd Revive namelijk als het eerste Belgische bedrijf bekroond...