Minerve maakt een groene zet: trots op ons warmtenet!

Apetrots kondigen we je onze laatste realisatie aan: een groen alternatief voor de centrale verwarming van elke bewoner. Minerve zal hierbij gebruik maken van een warmtenet – met de nabijgelegen Agfa-Gevaert fabriek als bron – en is zo als eerste wijk in België een ware koploper. Welkom, in de duurzaamste wijk van Antwerpen!

Je knusse woonst verwarmen en tegelijk lief zijn voor het milieu: wat wil je nog meer? Dankzij Minerve wordt jouw droom om duurzamer te wonen zomaar waar! Op zo’n 500 meter van onze site bevindt zich het alomgekende Agfa-Gevaert: een onderneming die heel wat energie verwerkt, met een grote restwarmte als resultaat. In plaats van deze zomaar verloren te laten gaan, wordt deze dankzij Agfa Gevaert-Warmte Verzilverd en Minerve gebruikt om de volledige site te bevoorraden. Een innoverende infrastructuur met schone energie als resultaat!

“Wij verwarmen liever huizen dan de planeet, door restwarmte van de industrie opnieuw te gebruiken in plaats van de lucht in te blazen.” 


Quote Nicolas Bearelle, CEO Revive

Daar krijgen wij het alvast warm van. Maar, er is meer! Dankzij dit warmtenet ervaar je een ultiem gemak en hoef je je nooit zorgen te maken om jouw verwarmingsketel: noch jouw buren, noch hun buren! Samen met de hele wijk geniet je van een zorgeloze energiebevoorrading én onderhoud. Bovendien is deze slimme vorm van verwarmen niet duurder – maar wel groener – dan haar traditionele tegenhanger.

Warmte Verzilverd is de leverancier en distributeur van het warmtenet. Dit is een vennootschap waarin ook Kelvin Solutions, Zuidtrant en Ecopower de handen in elkaar slaan. Deze laatste twee partners zijn coöperatieve vennootschappen die investeren in duurzame energie. Dit betekent dat je in Minerve niet alleen kan genieten van de groene warmte als klant, maar er ook voor kan kiezen om hier mee in te investeren als coöperant.

Steden als Oslo en Wenen kozen reeds voor deze bewuste kaart, maar ook Minerve volgt hen nu op de voet! Zo maken we niet alleen jou en 350 andere gezinnen, maar ook volledige steden en gemeenschappen warm voor een duurzame toekomst! 

Een greep uit het aanbod

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Plan je de aankoop van je nieuwe woning op Minerve? Twijfel niet langer! De “Programmawet Belasting over toegevoegde waarde – Afbraak en heropbouw van gebouwen op het hele Belgische grondgebied” werd verlengd. Deze tijdelijke maatregel van de Federale Overheid moet...

Verse groenten aan de deur

Verse groenten aan de deur

De bewoners van fase 1 vinden gezond leven duidelijk belangrijk! Veel van hen tekenden namelijk in op verse groenten en fruit van De Kijfelaar, een boerderij die werkt volledig volgens de principes van de bio-landbouw. De Kijfelaar levert wekelijks op Minerve, en een...

Hoe kan je in deze tijden je verwarmingskost drukken?

Hoe kan je in deze tijden je verwarmingskost drukken?

Wist je dat? Wist je dat maar liefst 75% van je elektriciteits- en gasverbruik van verwarming en warm water is? Het heeft dus zeker nut om te kijken welke extra inspanningen je kan doen om je verwarmingskost wat naar beneden te halen, zeker in het huidige klimaat!...