Minerve maakt een groene zet: trots op ons warmtenet!

Apetrots kondigen we je onze laatste realisatie aan: een groen alternatief voor de centrale verwarming van elke bewoner. Minerve zal hierbij gebruik maken van een warmtenet – met de nabijgelegen Agfa-Gevaert fabriek als bron – en is zo als eerste wijk in België een ware koploper. Welkom, in de duurzaamste wijk van Antwerpen!

Je knusse woonst verwarmen en tegelijk lief zijn voor het milieu: wat wil je nog meer? Dankzij Minerve wordt jouw droom om duurzamer te wonen zomaar waar! Op zo’n 500 meter van onze site bevindt zich het alomgekende Agfa-Gevaert: een onderneming die heel wat energie verwerkt, met een grote restwarmte als resultaat. In plaats van deze zomaar verloren te laten gaan, wordt deze dankzij Agfa Gevaert-Warmte Verzilverd en Minerve gebruikt om de volledige site te bevoorraden. Een innoverende infrastructuur met schone energie als resultaat!

“Wij verwarmen liever huizen dan de planeet, door restwarmte van de industrie opnieuw te gebruiken in plaats van de lucht in te blazen.” 


Quote Nicolas Bearelle, CEO Revive

Daar krijgen wij het alvast warm van. Maar, er is meer! Dankzij dit warmtenet ervaar je een ultiem gemak en hoef je je nooit zorgen te maken om jouw verwarmingsketel: noch jouw buren, noch hun buren! Samen met de hele wijk geniet je van een zorgeloze energiebevoorrading én onderhoud. Bovendien is deze slimme vorm van verwarmen niet duurder – maar wel groener – dan haar traditionele tegenhanger.

Warmte Verzilverd is de leverancier en distributeur van het warmtenet. Dit is een vennootschap waarin ook Kelvin Solutions, Zuidtrant en Ecopower de handen in elkaar slaan. Deze laatste twee partners zijn coöperatieve vennootschappen die investeren in duurzame energie. Dit betekent dat je in Minerve niet alleen kan genieten van de groene warmte als klant, maar er ook voor kan kiezen om hier mee in te investeren als coöperant.

Steden als Oslo en Wenen kozen reeds voor deze bewuste kaart, maar ook Minerve volgt hen nu op de voet! Zo maken we niet alleen jou en 350 andere gezinnen, maar ook volledige steden en gemeenschappen warm voor een duurzame toekomst! 

Een greep uit het aanbod

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Overgangsmaatregelen verlaagd btw-tarief 6% op afbraak en heropbouw (update: oktober 23) – Bespaar tot €46.000 op Minerve! Begin 2021 introduceerde de Federale Overheid een tijdelijke gunstmaatregel in heel België om de bouwsector tijdens de “coronacrisis” te...

Minerve & de Blue Deal

Minerve & de Blue Deal

Het waterbeleid op Minerve is zeer duurzaam, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je ook dat het deel uitmaakt van de Blue Deal van Vlaanderen? https://www.youtube.com/watch?v=vlF5ffHGaO0 Het doel van de Blue Deal is om ons weerbaarder te maken tegen de...

Hergebruik van oude scheepsvloerplanken in vlonder

Hergebruik van oude scheepsvloerplanken in vlonder

Dat Minerve duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, hoeven we je niet meer te vertellen. Hergebruik van materialen is één van de manieren waarop we ons steentje bijdragen. Herinner je je nog de vlonder van de eerste fase? Daar hergebruikten we azobé...

Interview in Planet Future over ‘water’

Interview in Planet Future over ‘water’

In maart 2023 kon je een interview lezen met collega Jan Van Schaeren, environmental manager bij Revive. Planet Future maakte namelijk een editie over het thema 'water', en daarin kon Minerve niet ontbreken. Je kan het interview hier lezen: Van vervuilde industriële...