Opnieuw & Co: de goede buren van Minerve

Het spreekwoord luidt “beter een goede buur dan een verre vriend”. Minerve is dan ook blij met de komst van Opnieuw & Co als buur, een fijne onderneming met gelijklopende waarden, die een meerwaarde betekent voor de bewoners van de Minervewijk.

Nieuw leven dankzij Opnieuw & Co

Kringloopcentrum Opnieuw & Co brengt herbruikbare goederen zoals meubelen, kleding, speelgoed, fietsen en nog veel meer opnieuw in omloop tegen zachte prijzen. Op 1 februari 2021 openden ze hun zesde winkel in de voormalige showroom van Carrosserie Cryns op de Vredebaan 90 in Mortsel. Deze locatie ligt vlakbij de site waar alle tweedehands goederen worden gesorteerd en geprijsd. Bovendien kocht Opnieuw & Co ook de loods van 4.000 m² die de sorteersite en de nieuwe winkel in de voormalige showroom van Carrosserie Cryns verbindt. Op die manier worden zij dus de nieuwe buren van de Minerve-site.

Sociaal en duurzaam

Opnieuw & Co zet sterk in op sociaal verantwoord ondernemen en kiest ook voor de geplande renovatiewerken van de loods voluit voor duurzame infrastructuur. De site zal verwarmd worden met restwarmte van de Agfa Gevaert-fabriek via het warmtenet van Warmte Verzilverd dat momenteel wordt aangelegd. Het dak wordt een zonnecentrale, de site wordt onthard en het regenwater zal worden hergebruikt. Duurzame keuzes waar ook bij de aanleg van Minerve veel belang aan werd gehecht.

Meerwaarde voor de buurt

De loods die Opnieuw & Co aankocht wordt momenteel gebruikt als opslagplaats voor binnengebrachte goederen, maar de komende jaren wordt hij omgebouwd tot een circulaire hub van in totaal 21.000 m² die in verbinding staat met de Minerve-woonwijk. Op termijn komt hier een nieuwe uitgebreide kringwinkel en daarnaast zal er plaats zijn voor horeca, een bakker, creatieve ateliers, workshops en deelateliers.

[sharethis-inline-buttons]

Een greep uit het aanbod

Fietsvriendelijk Edegem

Fietsvriendelijk Edegem

Edegem heeft zijn inwoners heel wat troeven te bieden. Zijn ligging vlakbij metropool Antwerpen is voor veel inwoners een groot pluspunt, maar toch is het een rustige woongemeente, die bekendstaat om zijn natuurrijke recreatiezones en aangename, gezinsvriendelijke...