De eerste fase

De eerste fase van het Minerve-project is gesitueerd aan de Fort V-straat, meer bepaald op het meest  westelijke en oudste gedeelte van de Minerve-site, waar vroeger de oude loodsen stonden. Als voorbereiding op dit bouwproject saneerde Revive het terrein volledig. We beginnen dus met een schone lei!

De eerste verkavelingsfase omvat drie clusters:

  1.  een cohousingproject in het zuiden
  2.  Corbijn in het midden, bestaande uit 60 appartementen en los daarvan 16 woningen
  3.  een gebouw opgericht door de Ideale Woning

Corbijn, lichtrijke appartementen rond een collectieve tuin

Corbijn maakt deel uit van de eerste fase van Minerve. Deze cluster omvat 16 rijwoningen en een U-vormig appartementsgebouw. Dit is het eerste nieuwbouwgedeelte dat op de site verrijst en de voorlopige opleveringen starten eind 2021.

Sugimoto
Sugimoto

De tweede fase

De tweede fase die we u vandaag voorstellen omvat 44 woningen, 79 appartementen en enkele ruimtes voor kantoren of diensten.

De gebouwen werden ontworpen door drie verschillende architecten, terwijl de masterplanner de kwaliteitslijn en de samenhang bewaakte. Elk bouwblok heeft zijn eigen kenmerken en signatuur, die de verschillende architecten hieronder zullen toelichten.

De tweede fase van Minerve omvat 4 gebouwenclusters:

  • Ata kando: een centraal, groen appartementsgebouw met twee- en drieslaapkamerappartementen
  • Sugimoto: 3 types fortwoningen met drie slaapkamers en een collectieve binnentuin
  • Maier: 4 typologieën patio- en tuinkamerwoningen met 3 tot 5 slaapkamers
  • Cunningham: wadi-appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers rond een royale inkomhal

Ata Kando, het groene gebouw

Een blikvanger met groene terrassen

Ata Kando is het centrale gebouw van de Minerve-site, het middelpunt van de site en een echte blikvanger. De constructie bestaat hoofdzakelijk uit twee bouwlagen, met een teruggetrokken bovenste verdieping en twee hogere accenten met vijf en zes bouwlagen. De grote groene terrassen geven het complex een natuurlijke aanblik.

Achtergael
Ata Kando

Sugimoto, de fortwoningen

Driekamerwoningen met private tuin vlakbij het Fort

Sugimoto is de naam van de woningen die het dichtst bij Fort 5 liggen en gedeeltelijk op de Jacob de Roorestraat uitkomen. Verder zijn de woningen gesitueerd tussen enerzijds de boomgaard en anderzijds Ata Kando, het groene gebouw. Deze woningen zijn geschikt rond een grote collectieve binnentuin, waar zich ook een compact parkeerterrein bevindt.

Sugimoto
Sugimoto

Maier, de patio- en tuinkamerwoningen

Oases van rust aan de wadi

 Maier bestaat uit 21 patio- en tuinkamerwoningen op een rij. Telkens worden 7 woningen met dezelfde kenmerken afgewisseld en deze worden van elkaar gescheiden door twee openbare steegjes. De woningen hebben een zuidgerichte tuin. De voorgevel grenst aan een doodlopende straat en de achterzijde aan de centrale wadi van de Minerve-site.

Maier
Maier

Cunningham, de wadi-appartementen

Ruime appartementen rond een royale inkomhal met verrassende troeven

Het Cunninghamgebouw bestaande uit 27 appartementen en drie bouwlagen is gericht naar de grote driehoekige centrale wadi en wordt volledig omgeven door een groen, autovrij gebied. Er is enkel een inrit naar de ondergrondse parking voorzien. De blikvanger van Cunninghamis de grote, lichte inkomhal, waar de appartementen als een krans rond geschrankt zijn.

Cunningham
Cunningham