Verse groenten aan de deur

De bewoners van fase 1 vinden gezond leven duidelijk belangrijk! Veel van hen tekenden namelijk in op verse groenten en fruit van De Kijfelaar, een boerderij die werkt volledig volgens de principes van de bio-landbouw. De Kijfelaar levert wekelijks op Minerve, en een aantal vrijwilligers uit fase 1 zorgen dat de verdeling vlot verloopt.

De bioboerderij werkt volledig volgens de principes van de bio-landbouw. Dat wil zeggen dat ze geen chemische middelen gebruiken om planten en dieren te forceren, maar dat ze vertrekken vanuit de zorg voor de bodem, planten en dieren.

Ze hebben zowel dieren als akkergewassen en groenten. Op die manier kunnen ze op de boerderij heel wat kringlopen sluiten. En het zorgt ook voor een ruim aanbod van producten voor wie van lekker eten houdt.

Want alles wat de bioboerderij produceert, tracht het via de korte keten bij de consument te brengen. Daarom hebben ze ook een hoevewinkeltje en leveren ze op heel wat plaatsen wekelijks een bestelling, zoals dus op Minerve!

Meer weten over De Kijfelaar? Lees zeker verder op hun website: www.dekijfelaar.be.

Fase 1 van het project is uitverkocht, maar ook de toekomstige bewoners van de volgende fases zullen kunnen intekenen op verse groentjes. Interesse in fase 2 van Minerve? Neem een kijkje in ons aanbod of contacteer Jeroen.

VOLGEND ARTIKEL

Een greep uit het aanbod

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Geniet nog van 6% btw* bij aankoop van uw nieuwe woning!

Plan je de aankoop van je nieuwe woning op Minerve? Twijfel niet langer! De “Programmawet Belasting over toegevoegde waarde – Afbraak en heropbouw van gebouwen op het hele Belgische grondgebied” werd verlengd. Deze tijdelijke maatregel van de Federale Overheid moet...

Hoe kan je in deze tijden je verwarmingskost drukken?

Hoe kan je in deze tijden je verwarmingskost drukken?

Wist je dat? Wist je dat maar liefst 75% van je elektriciteits- en gasverbruik van verwarming en warm water is? Het heeft dus zeker nut om te kijken welke extra inspanningen je kan doen om je verwarmingskost wat naar beneden te halen, zeker in het huidige klimaat!...