prelancering
fase 2:
nu speciale lancerings-voorwaarden!

Welkom op de prelancering

Welkom bij de prelancering van de tweede fase van Minerve, een project dat steeds mooier en ambitieuzer wordt! Deze website beleef je het best via webbrowser Chrome

Dankzij uw eerdere registratie kunt u hieronder als eerste de nieuwe woningen en appartementen van de tweede fase ontdekken. Download de verkoopplannen, lastenboeken en prijzen om een volledig beeld te krijgen van de beschikbare woningen en appartementen. Als u wil, kunt u meteen een aankoopbelofte tekenen of een optie nemen. Het is ook mogelijk om een voorafgaand gesprek te plannen met Jeroen, onze salesverantwoordelijke.

Om de door u uitgekozen unieke woning nog beter te personaliseren, geven wij u tijdens deze prelancering een extra afwerkingsbudget ter waarde van 6.000 euro, exclusief btw. Let op, deze is tijdelijk geldig tot eind december 2020.

We verwarmen liever onze woningen dan de planeet! 

– Alexandre Huyghe, CEO Revive

Minerve, een moderne woonwijk met een rijke geschiedenis

Minerve is een nieuwe woonwijk met een ideale ligging:

 • gelegen in Edegem op de grens met Mortsel en Wilrijk;
 • dicht bij de stad, op wandelafstand van winkels en scholen;
 • aansluitend aan de parken Fort 5 en Hof Ter Linden

Wist u dat?

Op deze plaats werden de eerste Belgische auto’s en fietsen van Minerva gemaakt. Later werden hier de filmrolletjes van Agfa-Gevaert versneden.

Minerve overview

Het masterplan van Revive

Toen Revive deze site in 2016 kocht, realiseerde het er eerst verschillende tijdelijke invullingen. Tegelijkertijd ontwikkelde Revive samen met Architecten Achtergael een masterplan voor de ontwikkeling van de hele site. Daarin staan de volgende zaken voorop:

 • verschillende bouwblokken in een groen openbaar domein
 • diverse types woningen en appartementen
 • maximale groene ruimte
 • collectiviteit

Maak kennis met de architecten

De tweede fase

De tweede fase die we u vandaag voorstellen omvat:

 • 44 woningen
 • 79 appartementen
 • enkele ruimtes voor kantoren of diensten

De gebouwen werden ontworpen door drie verschillende architecten, terwijl de masterplanner de kwaliteitslijn en de samenhang bewaakte. Elk bouwblok heeft zijn eigen kenmerken en signatuur, die de verschillende architecten hieronder zullen toelichten.

Minerve, de wijk van de toekomst die inzet op duurzaamheid

De vier woonclusters van Minerve

De tweede fase van Minerve omvat 4 gebouwenclusters:

 • ATA KANDO: een centraal, groen appartementsgebouw met twee- en drieslaapkamerappartementen
 • SUGIMOTO: 3 types fortwoningen met drie slaapkamers en een collectieve binnentuin
 • MAIER: 4 typologieën patio- en tuinkamerwoningen met 3 tot 5 slaapkamers
 • CUNNINGHAM: wadi-appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers rond een royale inkomhal

Meer vrouw op straat

Om de rijke geschiedenis van de analoge fotografie van Agfa-Gevaert op de Minerve-site te eren, zijn alle gebouwen vernoemd naar fotografen. In navolging van de vraag naar meer vrouwen en diversiteit in de naamgeving van straten en gebouwen in Antwerpen en Edegem kozen we voor drie vrouwelijke fotografen en één Japanse fotograaf. De kwaliteit van hun werk sluit naadloos aan op de authenticiteit en kwaliteit van het Minerve-project zelf.

Dit zijn de fotografen waar de gebouwen van de Minerve-site naar vernoemd zijn:

 • Ata Kandó was een Hongaars-Nederlandse fotografe die bekend werd door haar foto’s van kinderen.
 • Imogen Cunningham wordt beschouwd als een van de belangrijkste vrouwelijke fotografen van de 20ste eeuw. Haar foto’s zijn ook vandaag nog een inspiratie voor andere fotografen.
 • Hiroshi Sugimoto is een japanse fotograaf die tussen kunst en fotografie zweeft, maar vooral bekend is van de cover van het U2-album ‘No Line on the Horizon’.
 • Vivian Maier was een Amerikaanse nanny die na haar dood ontdekt werd als straatfotografe in New York.

Ata Kando, het groene gebouw

Een blikvanger met groene terrassen

Ata Kando is het centrale gebouw van de Minerve-site, het middelpunt van de site en een echte blikvanger. De constructie bestaat hoofdzakelijk uit twee bouwlagen, met een teruggetrokken bovenste verdieping en twee hogere accenten met vijf en zes bouwlagen. De grote groene terrassen geven het complex een natuurlijke aanblik.

Achtergael
Ata Kando

Sugimoto, de fortwoningen

Driekamerwoningen met private tuin vlakbij het Fort

Sugimoto omvat de woningen die het dichtst bij Fort 5 liggen en gedeeltelijk op de Jacob de Roorestraat uitkomen. Verder zijn de woningen gesitueerd tussen enerzijds de boomgaard en anderzijds Ata Kando, het groene gebouw. Deze woningen zijn geschikt rond een grote collectieve binnentuin, waar zich ook een compact parkeerterrein bevindt.

Sugimoto
Sugimoto

Maier, de patio- en tuinkamerwoningen

Oases van rust aan de wadi

Maier omvat 21 patio- en tuinkamerwoningen op een rij. Telkens worden 7 woningen met hetzelfde soort uiterlijke kenmerken van elkaar gescheiden door een openbare steeg. De woningen hebben een zuidgerichte tuin. De voorgevel grenst aan een doodlopende straat en de achterzijde aan de centrale wadi van de Minerve-site.

Maier
Maier

Cunningham, de wadi-appartementen

Ruime appartementen rond een royale inkomhal met verrassende troeven

Het Cunninghamgebouw bestaande uit 27 appartementen en drie bouwlagen is gericht naar de grote driehoekige centrale wadi en wordt volledig omgeven door een groen, autovrij gebied. Er is enkel een inrit naar de ondergrondse parking voorzien. De blikvanger van Cunninghamis de grote, lichte inkomhal, waar de appartementen als een krans rond geschrankt zijn.

Cunningham
Cunningham

U hebt nu alle online informatie over de tweede fase van het Minerve-project kunnen doornemen. Hopelijk bent u daardoor even enthousiast over deze moderne woonwijk als wij zelf zijn!

Wilt u nog eens een volledig overzicht van het project krijgen, van het concept tot de concrete uitwerking? Bekijk dan hier onze allesomvattende projectvideo.

Na uw aankoop blijft ons team u volledig bijstaan in de verschillende stappen van de realisatie van uw nieuwe droomwoning. De coördinatie van uw dossier wordt nauwkeurig opgevolgd door uw klantenbegeleider, en permanent door u te consulteren via ons digitaal platform. Ontdek hier hoe dit in zijn werk gaat.

Het Minerve team

Het Minerve team bestaat uit volgende experten: Sara De Baets – Legal Counsel, Jeroen De Jong – Sales Executive, Jan Van Schaeren – Environmental Manager, Isabelle Verhaert – Project Developer, Bart de Vos – Construction Manager, Benoit Dubrulle – Marketing Manager, Jeroen Coupé – CTO, Sophie Fouache – Graphic & Digital Designer en Jana Van Daele – Customer Success Manager.

team-minerve

Indien u nog vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met Jeroen De Jong:
jeroendejong@revive.be of 0471 27 09 52.

Graag tot binnenkort!
Het Minerve-team