Elke dag Dikketruiendag, dankzij Minerve.

Dit jaar staat Dikketruiendag helemaal in het teken van biodiversiteit. Zo draagt de natuur niet alleen op deze dag – maar wel elke dag van het jaar – bij aan een duurzaam klimaat. Om de natuur een handje te helpen, zet ook Minerve zich in voor de biodiversiteit. 

Minerve, ook wel de duurzaamste wijk van Antwerpen genoemd, wordt gekenmerkt door heel wat groene initiatieven. Zo werd er van bij de start aandacht besteed aan een bloeiende omgeving in al haar facetten: van pleinen en struiken tot bomen, bloemen en planten. Je kan er niet omheen!

Daarnaast wordt de verlichting op het domein steeds zorgvuldig afgesteld zodat we lichtpollutie voorkomen en de aanvliegroute van vogels en vleermuizen tijdens hun bezoekje aan Minerve niet verstoren. 

Ben ook jij klaar om op 11 februari je steentje bij te dragen aan ons klimaat? Trek die dikke trui dan aan en spring mee op onze milieuvriendelijke kar! 

Een greep uit het aanbod

Meer vrouw op straat

Meer vrouw op straat

Om de rijke geschiedenis van de analoge fotografie van Agfa-Gevaert op de Minerve-site te eren, zijn alle gebouwen vernoemd naar fotografen. In navolging van de vraag naar meer vrouwen en diversiteit in de naamgeving van straten en gebouwen in Antwerpen en Edegem...

Het succesverhaal van Kaffée Allée

Het succesverhaal van Kaffée Allée

Het proces van het opmaken van het masterplan, aanvragen van vergunningen en andere procedures neemt vaak een aantal jaren in beslag. In deze periode blijven gebouwen of terreinen vaak leeg, terwijl buurtbewoners en lokale initiatiefnemers vaak creatieve ideeën hebben...